Image

Beneficis d’una sexualitat saludable

  • És una forma de fer exercici físic

  • Millora l’autoestima i disminueix l’estrès

  • Després del sexe, es produeix una relaxació que ajuda a dormir

Sexconsulta de Palmajove contesta

No hi ha un mètode anticonceptiu 100 per cent eficaç.Es tracta d’elegir un mètode que tingui una elevada eficàcia i que s’adapti a les nostres necessitats i característiques. Els que treballam en la promoció de la salut recomanam el rei dels anticonceptius: el preservatiu, atès que fins ara és l´únic que té un «2 en 1»: ajuda tant en la prevenció de l’embaràs com en l’evitació del contagi de moltes infeccions de transmissió sexual. 

Malgrat que les possibilitats són menors que quan la dona es troba en una altra fase del cicle, també hi ha risc d’embaràs si es té la regla. La dona pot ovular de forma espontània i sense saber-ho en qualsevol moment, per això, si no desitja un embaràs, recomanam que es protegeixi en totes les relacions que tingui.

El primer que recomanam és que descartis que has tingut alguna pràctica sexual de risc d’embaràs. Si tens un retard i has descartat la possibilitat d’embaràs, et recomanam que acudeixis a l’especialista (ginecòleg), perquè avaluï el teu cas.

T’avançam alguns dels motius pels quals de vegades hi ha una amenorrea (manca de menstruació): pèrdua de pes, estrès, algun trastorn hormonal, ansietat, canvis en la dieta, canvis en l’activitat física, entre altres.

sexconsulta

Més preguntes?
Fes la sexconsulta gratuïta i confidencial